12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPatru membri din clanul Bercea Mondial au primit ÎNCHISOARE cu executare pentru...

Patru membri din clanul Bercea Mondial au primit ÎNCHISOARE cu executare pentru că l-au ȘANTAJAT pe Mircea Băsescu

Patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care au fost judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, au fost condamnați, joi, la pedepse cu executare, informează Mediafax.

Pedepsele sunt cuprinse între trei ani și nouă luni de închisoare și 12 ani și 11 luni. Membrii familiei Anghel sunt obligați și la plata de daune morale de 7.000 de euro.

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la șapte ani și opt luni de închisoare pentru șantaj, la care se adaugă o pedeapsă mai veche, de cinci ani și trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat și Sandu Anghel, după ce și-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti Olt.

Astfel, Florin Anghel are de executat, în total, 12 ani și 11 luni de închisoare.

Conform deciziei instanței, lui Florin Anghel i se va scădea din pedeapsă perioada în care a fost reţinut și arestat preventiv, respectiv din 29 mai 2014 până în 29 aprilie 2015, dar şi cea a arestului la domiciliu, până în 6 iulie 2015.

De asemenea, Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soția lui Bercea, la trei ani și nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani și cinci luni de închisoare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanța a dispus o măsură neprivativă de liberate, de șase luni sub supraveghere.

Totodată, magistrații i-au obligat pe patru dintre membrii familiei Anghel la plata de daune morale lui Mircea Băsescu în valoare totală de 7.000 de euro. Astfel, Florin Anghel trebuie să achite 3.000 de euro, Izaura Anghel, 2.500 de euro, Marius Constantin, 1.500 de euro, iar Grinică Ion, 500 de euro.

Pe de altă parte, instanța a respins ca nefondate restul pretențiilor civile emise de Mircea Băsescu, avocatul acestuia cerând la ultimul termen daune morale de un milion de euro.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă