23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPatru persoane, reținute pentru contrabandă cu țigări

Patru persoane, reținute pentru contrabandă cu țigări

Patru persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor din Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, informează un comunicat al instituției.

Procurorii DIICOT au efectuat, marți, 28 de percheziții în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări, informează un comunicat al instituției.

În acest dosar, anchetatorii au organizat, în noaptea de duminică spre luni, o acțiune de prindere în flagrant, ce viza doi membri ai grupului infracţional organizat, care derulau activităţii de transport a ţigărilor de contrabandă cu ajutorul unui autoturism de lux.

”Cei doi membri ai grupului infracţional nu numai că nu au respectat semnalele de oprire efectuate de organele de poliţie dar au şi forţat barajul forţelor de ordine amplasat pe drumul european E 85, încercând să lovească autospecialele şi ofiţeri de poliţie. În acest context, s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment. Cu toate acestea cei doi membri ai grupului infracţional au reuşit să spargă barajul şi profitând de avantajul oferit de autoturismul pe care îl deţineau au reuşit să părăsească zona infracţională”, se arată în comunicatul citat.

 Astfel, în acest dosar anchetatorii i-au prins pe doi dintre cei în cauză, iar  față de cealaltă persoană se continuă activitățile de urmărire.

 Anchetatorii susțin că grupul infracţional organizat în scopul comiteriii infracţiunii de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucrainiană s-a constituit în ianuarie 2015.

  Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, fiind apoi transportate, cu un autoturism, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării. Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existentă pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi, informează sursa citată.

Prejudiciul în acest dosar este de 750.000 lei.

În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat  21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, de trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile – utilizate de membrii reţelei.   

 

   

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă