13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPatru persoane din Vâlcea, specializate în cultivarea şi comercializarea canabisului, reţinute

Patru persoane din Vâlcea, specializate în cultivarea şi comercializarea canabisului, reţinute

Patru persoane din Vâlcea au fost reţinute, joi, după ce poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit, la locuinţele lor, instalaţii artizanale, fertilizatori, plante de canabis, precum şi 470 de grame de tulpină mărunţită, informează Mediafax.

Cei patru urmezpă să fie prezentaţi Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, o grupare infracţională specializată în cultivarea şi comercializarea canabisului a fost destructurată după ce, marţi, au făcut patru percheziţii domiciliare în judeţ, la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au stabilit că cinci persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 56 de ani, ar fi cultivat canabi şi au vândut acest produs unor persoane din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Slatina, și Craiova.

În urma percheziţiilor, din locuinţele persoanelor implicate au fost ridicate 296 de grame de fragmente vegetale de culoare verde, două instalaţii artizanale, fertilizatori, un cântar de precizie, zece telefoane mobile, o cartelă SIM, două laptopuri, un grinder, un pistol cu trei tuburi consumate aferente acestuia și 28 de plante de canabis.

De asemenea, au fost ridicate 470 de grame de tulpină de canabis mărunţită, provenită de la plantele culese şi cinci grame de fragmente vegetale de culoare verde, porţionate ca pacheţele, de formă sferică, ambalate în staniol.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă