15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru rețineri în cazul violului din Caracal. Printre suspecți, un militar de...

Patru rețineri în cazul violului din Caracal. Printre suspecți, un militar de la Deveselu

Militarul de la baza din Deveselu și ceilalți trei bărbați din Olt suspectați că au violat o tânără, în luna iunie, au fost reținuți, miercuri, de procurorii Parchetului Militar București, informează Mediafax.

Citește și: Inspecţia Judiciară verifică dosarul privind violul de la Deveselu 

Procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, marți, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Răzvan Ionuț Negreț, soldat la o unitate militară din judeţul Dolj, Ionuț Valentin Ionescu, Florin Codruț Ionescu și Marian Alexandru Feleșco, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, potrivit unui comunicat al Parchetului instanței supreme.

Totodată, procurorii au dispus reţinerea celor patru inculpaţi, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 14 spre 15 iunie, pe un câmp din apropierea municipiului Caracal, inculpaţii, prin constrângerea victimei R.V., au întreţinut cu aceasta raporturi sexuale.

Dosarul, aflat inițial la Parchetul Judecătoriei Caracal, a fost înaintat Parchetului Militar București.

Tânăra a depus plângere la Poliție în 16 iunie, ea spunându-le anchetatorilor că mergea la o întâlnire, alături de o prietenă, când s-a întâlnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit să le ducă cu mașina, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție. Ulterior, bărbatul ar fi oprit maşina în câmp și, împreună cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, printre care și militarul, ar fi violat-o pe tânără.

Consiliul Superior al Magistraturii anunța, în 27 iulie, că a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz, în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări.

 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă