10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Patru turişti, blocați în Bucegi, au fost salvați de salvamontiști

UPDATE. Patru turişti, blocați în Bucegi, au fost salvați de salvamontiști

Patru turişti din Galaţi au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, informează Mediafax.

Cei patru tineri au fost recuperaţi de către salvamontişti după o intervenţie care a durat peste trei ore. Starea lor este bună, ei nefiind răniţi.

Şeful Serviciului Salvamont, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au fost preluaţi de către salvatorii montani, care i-au escortat până pe Platoul Bucegi.

Cei patru turişti – doi băieţi şi două fete – au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, ei sunând la 112 şi cerând ajutor, echipe de salvamontişti plecând în căutareea lor.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care, pe parcursul zilei, pe munte, la altitudini mari, au alternat perioadele în care a plouat, a căzut lapoviţă sau a nins. În plus, vizibilitatea în Masivul Bucegi este redusă pe alocuri sub zece metri.

În această perioadă există risc de avalanşă pe văile din Bucegi, gradul de risc fiind cotat cu trei pe o scară de la unu la cinci, cinci reprezentând pericol maxim.

Salvamontiştii i-au anunţat pe turişti, încă dinaintea minivacanţei de 1 Mai, că traseele montane din Masivul Bucegi rămân închise.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă