20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPaul Beganu, fost prefect de Buzău, reţinut în dosarul privind retrocedarea a...

Paul Beganu, fost prefect de Buzău, reţinut în dosarul privind retrocedarea a 5.000 ha de pădure

Procurorii DNA l-au reținut pe fostul prefect de Buzău Paul Beganu, acesta fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită.

Miercuri noapte, fostul prefect Paul Beganu a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat de către procurori timp de mai multe ore, transmite Mediafax.

Alături de fostul prefect, au fost reţinuţi şi duşi în arestul IPJ Prahova, din municipiul Câmpina, avocatul Mihail Cosmin Vasile, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, acesta din urmă fiind reţinut cu puţin timp înaintea celorlalţi.

Avocatul lui Gheorghe Ceteraş, Cătălin Dancu, a declarat, miercuri seară, că în urma audierilor de la DNA Ploieşti clientul său a fost reţinut, el susţinând nevinovăţia lui Ceteraş şi afirmând că nu există probe care să indice faptul că acesta ar fi dat mită peste două milioane de euro, aşa cum susţin procurorii, şi că clientul său a intrat în mod legal în posesia celor peste 5.000 de hectare de pădure.

"Avem toate documentele ce atestă legalitatea procedurilor de retrocedare. Nu sunt plăţi cash faţă de nimeni, toate plăţile în cadrul tranzacţiilor au fost făcute prin bănci. Nu cred în ce se spune aici vis-a vis de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească (n.r – de retrocedare) (…). Am cerut în mod clar să ni se arate probe în legătură cu milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă", a afirmat Cătălin Dancu, potrivit sursei citate.

Acesta a spus că nu ştie cine este denunţătorul din acest dosar şi că clientul său nu a dat niciun ban pentru a primi cele 5.000 de hectare de pădure.

Cele mai citite

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă