7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPercheziții de amploare în 15 județe. Cumnatul primarului din Baia de Aramă...

Percheziții de amploare în 15 județe. Cumnatul primarului din Baia de Aramă și alte 42 de persoane, AUDIATE într-un dosar de evaziune fiscală

UPDATE: Cumnatul primarului din Baia de Aramă (Mehedinți) și alte 42 de persoane vor fi duse la audieri, joi, în urma perchezițiilor din București și 15 județe, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 4 milioane euro, informează Mediafax

Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor din București și 15 județe, au fost ridicate 43 de persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani. Printre suspecți se numără și Nicolae Semen, administratorul firmei Trans Exfor, el fiind cumnatul primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

Anchetatorii au avut 47 de mandate de aducere, însă patru dintre persoanele vizate nu au fost găsite la locuințe.

Suspecții urmează să fie duşi la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinţi.

De asemenea, oamenii legii au ridicat zeci de saci cu documente, dar şi maşini de lux, care vor fi verificate în vederea indisponibilizării.

********

Poliția efectuează, joi dimineața, 58 de percheziții domiciliare și la societăți comerciale, în 15 județe și în Capitală la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Poliției Române. 

Astfel, polițiștii vor aduce 47 de persoane pentru audieri din județele Mehedinţi, Bihor, Cluj, Timiş, Arad, Ilfov, Maramureş, Sibiu, Bacău, Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Mureş şi Neamţ şi din Bucureşti, în dosarul de evaziune și spălare de bani. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2014, 46 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unor societăţi comerciale, ar fi angrenat firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, materiale reciclabile) în valoare totală de peste 14.000.000 de euro (peste 63.000.000 de lei), pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu peste 4.000.000 de euro (peste 18.000.000 de lei).

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor.

Astfel, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei banilor, cunoscând că provin din evaziune fiscală.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă