18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Peste 100 de percheziții în Capitală și 11 județe, într-un...

UPDATE. VIDEO. Peste 100 de percheziții în Capitală și 11 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Sute de polițiști participă la acțiune. Prejudiciul: 10 milioane de euro. 43 de persoane, urmărite penal. Se fac verificări și la ADP Sector 5

UPDATE. Surse din rândul poliției spun că se fac percheziții și la ADP Sector 5. 

Primarul Marian Vanghelie a declarat pentru Mediafax că este vorba despre ”o problemă economică a unor companii care lucrează cu primăriile”.

"Înţeleg că sunt anumite companii, un fel de percheziţii prin care se caută anumite companii care ar fi eludat statul, nu primăria este verificată. Sunt interesaţi (anchetatorii – n.r.) strict de documentaţii ca să se vadă contractele şi sumele, ce şi cât au încasat, la ce dată s-au plătit dări la stat şi dacă s-au plătit. Este o problemă strict economică a unor companii care lucrează în Bucureşti, în ţară, companii care au câştigat licitaţii", a declarat primarul Sectorului 5, care a precizat că în instituţia condusă de el nu se vor găsi contracte cu sume mărite prin acte adiţionale încheiate în condiţii suspecte.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/a207c2992cd4c180cf2f956627776f9a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) arată că perchezițiile sunt făcute la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din domeniul construcţiilor. 

În cursul lunii septembrie 2014, procurorii a început urmărirea penală faţă de 43 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

”Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 35 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 85 milioane de lei”, anunță PTB.

În cauză s-au emis 65 mandate de aducere.

Peste 100 de percheziții domiciliare au loc, joi dimineață, în 11 județe și în municipiul București. 353 de polițiști participă la acțiunea care vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 10.000.000 de euro.

”În această dimineață, Poliția Română efectuează 105 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman și Vâlcea, precum și a municipiului București. Vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere.

353 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus participă la acțiune”, informează Poliția Română într-un comunicat de presă.

Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I..

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă