23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPercheziții de amploare în patru județe, într-un dosar de trafic de droguri...

Percheziții de amploare în patru județe, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. 80 de persoane vor fi aduse la audieri

68 de percheziții au loc, marți dimineața, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, într-un dosar de trafic naţional şi internaţional de droguri de risc mare. Astfel, în acest dosar, vor fi aduse la audieri 80 de persoane.

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara fac 68 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

DIICOT precizează că, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite.

Potrivit sursei citate, majoritatea suspecţilor ar fi ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara. Suspecţii sunt bănuiți că ar fi văzut droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile.

Potrivit DIICOT, în decembrie, suspecţii M.I.M. şi M.M.C. au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamină şi peste 1000 pastile ecstasy), pe care le achiziţionaseră anterior din Olanda.

La activităţi participă şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş –Severin, precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă