9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții de amploare într-un dosar privind produse contrafăcute

Percheziții de amploare într-un dosar privind produse contrafăcute

 20 de percheziţii domiciliare au loc, joi dimineață, la București și în județul Giurgiu, la persoane bănuite de contrabandă cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice contrafăcute. Sunt vizate locuințele a 11 persoane și punctele de lucru ale unor societăți de turism internațional.

”„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016, persoanele în cauză ar fi introdus în țară, în vederea comercializării, articole de îmbrăcăminte, încățăminte și cosmetice contrafăcute, aduse din Turcia, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, transmite IGPR.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, erau transportate prin intermediul unor societăți de turism sau cu autotrenuri, sub sigiliu vamal.

Polițiștii au indisponibilizat, pe parcursul cercetărilor, bunuri contrafăcute în valoare de 2.000.000 de lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare şi contrabandă.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă