17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții DIICOT Iași: Curcanii, la mare căutare. Ce mită ar fi primit...

Percheziții DIICOT Iași: Curcanii, la mare căutare. Ce mită ar fi primit un judecător

DIICOT a făcut unsprezece percheziții la Iași, într-un caz de evaziune fiscală și trafic de influență, în care ar fi implicat și un judecător al Curții de Apel. Magistratul ar fi primit o mită de 200.000 lei.

Un judecător al CA de la Iași ar fi primti mită pentru admiterea unei contestaţii a doi condamnaţi la închisoare, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, unsprezece percheziţii ale DIICOT au avut loc, sâmbătă dimineaţă, în mai multe locuri din Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală şi trafic de influenţă, printre persoanele vizate fiind judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, care este suspectat că a intervenit în favoarea unor persoane condamnate.

Astfel, judecătorul ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 de lei şi a unor produse alimentare – curcan şi vin – pentru admiterea unei contestaţii în anulare faţă de doi condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune şi spălare de bani într-un dosar al DIICOT Iaşi, spun surse judiciare. Conform aceloraşi surse, intermediar ar fi un fost judecător, în prezent pensionar. Acţiunea DIICOT de sâmbătă ar fi fost declanşată în urma unui denunţ.

Tot săptămâna aceasta, un fost șef al Poliției Rutiere a fost trimis în judecată după a primit mită inclusiv produse alimentare, precum doi curcani.

Citește și Fostul șef al Poliției Rutiere, trimis în judecată

 

 

 

 

Cele mai citite

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

România – Cehia. Declarațiile selecționerului George Buricea înaintea barajului pentru Cupa Mondială

George Buricea, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spune că barajul cu Cehia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025, se...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă