23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRețea frauduloasă de retrocedări la Șelimbăr, prinsă de DNA. Prejudiciul, peste 114...

Rețea frauduloasă de retrocedări la Șelimbăr, prinsă de DNA. Prejudiciul, peste 114 milioane de euro

UPDATE 11.20: Perchezițiile DNA au paralizat Primăria Șelimbăr. Toți funcționarii, de primar, la viceprimari, consilieri locali și secretarul primăriei sunt cu procurorii DNA. Nici măcar persoana care asigură legătura cu presa nu a putut fi contactată. Singura persoană care a răspuns la telefon este centralista instituției. 

Nu am putut accesa nici pagina online a Primăriei Șelimbăr; dimineață, apărea indisponibilă, apoi arăta că este … în construcție. 

—–

Procurorii DNA fac percheziții la membrii unei ample rețele de retrocedări care a creat prejudicii de peste 114 milioane de euro. Intre cele 63 de percheziții două sunt la instituții publice, respectiv la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu.

Două percheziții au loc la sediul unor instituții publice, respectiv Primăria Șelimbăr și Oficiul de Cadastru Sibiu, iar celelalte, la  societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, din județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț. Sunt implicați avocați, notari, primarul din Șelimbăr, care a fost șef al comisiei de reconstituire a fostelor proprietăți, membrii comisiei, șeful Oficiului de Cadastru Sibiu și alți funcționari, conform unor surse judiciare.

Vizat de anchetă este p

Intre cei suspectați de DNA s-ar afla primarul Daniel Maricuța, care a coordonat rețeaua de despăgubiri frauduloase, Elena Scumpu, secretară, consilierul local Nicolae Pavel Mustață, notarul public Nicolae Mărginean, precum și avocatul Ionel Paul Flentea. 

Percheziții DNA au loc și la secretarul comunei Șelimbăr, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși. Totodată, în vizorul anchetatorilor au intrat și mai mulți notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucșă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela și BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

Faptele cercetate de procurori s-au petrecut între 2005 și 2015.  

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă