16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziții DNA în județul Bihor, într-un dosar de corupție, la Parchetul...

UPDATE. Percheziții DNA în județul Bihor, într-un dosar de corupție, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Oradea

UPDATE. 20.00  Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a fost pus sub urmărire penală pentru mai multe fapte de corupţie, printre care şantaj, luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

UPDATE 11.30: Printre instituțiile vizate de DNA se numără și Parchetul de pe lângă Tribunalul Oradea. De asemenea, procurorii fac percheziții și la locuința șefului Parchetului Oradea, Vasile Popa.

”Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiei domiciliare la reşedinţa aparţinând magistratului Popa Vasile Constantin, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi în biroul acestuia de la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor”, informează CSM.

”Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie”, se mai arată în comunicatul CSM.

Procurorii DNA efectuează, joi dimineață, percheziții, la o instituție publică din Oradea și la o locuință dintr-o comună din județul Bihor, într-un dosar de corupție, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii cercetează fapte de corupție petrecute între 2009 și 2014 și efectuează patru percheziții într-o comună din județul Bihor și Oradea.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă