10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Șefa Agenției pentru Protecția Mediului Alba, audiată de procurori în dosarul...

UPDATE. Șefa Agenției pentru Protecția Mediului Alba, audiată de procurori în dosarul de corupție

UPDATE 14.12: Directoarea Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean,este audiată de procurorii anticorupție, miercuri după-amiază, transmite Mediafax.

Ea și avocatul său, Ioan Rus, decanul Baroului Alba, au ajuns la sediul DNA Alba Iulia, în jurul orei 13.45.

La intrarea la audieri, ea a spus că nu ştie ce persoane sunt vizate în acest dosar, precizând doar că procurorii anticorupţie i-au solicitat ”anumite acte”, pe care le-a pus la dispoziţie.

”Le-am pus la dispoziţie anumite acte care mi s-au cerut şi atâta tot”, a afirmat directoarea APM Alba.

Una dintre percheziții, care s-a încheiat după câteva ore, a avut loc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, iar surse judiciare declarau pentru Mediafax că procurorii au percheziționat și biroul directoarei executive Mihaela Mih-Dehelean, de unde au ridicat mai multe documente.

Ancheta procurorilor DNA ar viza-o atât pe directoarea APM, cât şi pe şefa Serviciului avize, acorduri şi autorizaţii, Doina Bărbat.

Surse apropiate anchetei spun că ancheta ar fi legată de unele avize de mediu eliberate către Cupru Min Abrud de Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Alba. Cercetările l-ar viza și pe fostul director al Cupru Min Nicolae Iordache.

Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreședinte al PSD Alba, a preluat conducerea Agenției Județene pentru Protecția Mediului Alba în august 2012.

Procurorii anticorupție efectuează, miercuri, două percheziții în Alba Iulia, într-un dosar de corupție. Este vizată și Agenția pentru Protecția Mediului Alba, susțin surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorii cercetează fapte petrecute în 2013 și 2014.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă