13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții DNA la CJ Sibiu și la patru firme, într-un dosar de...

Percheziții DNA la CJ Sibiu și la patru firme, într-un dosar de corupție. Președintele interimar al instituției susține că nu este vizat de acțiunea procurorilor

UPDATE 11.36: Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Constantin Şovăială, susţine că nu este vizat de percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Astfel, în timpul acţiunii DNA, şeful instituţiei se juca cu zeci de copii şi Iepuraşul, în cadrul programului „Şcoala Altfel”, în sala mare de şedinţe a Consiliului, unde se auzea muzică pentru copii şi se ofereau celor mici dulciuri, informează Agerpres.

„Activitatea în CJ Sibiu se desfăşoară în normalitate, fiecare la locul de muncă. Astăzi chiar avem Şcoala Altfel. Mă aflu aici, unde un grup de copii, care de puţin timp au plecat, s-au bucurat foarte mult că sunt în instituţia noastră”, a declarat Constantin Şovăială. 

Întrebat dacă este vizat personal de percheziţiile DNA, ţinând cont că sunt verificate documente din perioada 2014-2015, când Constantin Şovăială era consilier judeţean, acesta a răspuns: „Prea multe nu cunosc din acea perioadă, fiindcă nu am fost în instituţie, dar sunt la dispoziţia organelor de cercetare, să ofer datele necesare.” 

Liberalul Şovăială a preluat conducerea CJ Sibiu pe 10 martie 2016, fiind ales de către consilierii judeţeni. Constantin Şovăială a ajuns preşedinte al CJ Sibiu după ce subprefectul Anca Şandru l-a demis pe Ioan Cindrea. Fostul preşedinte al CJ Sibiu, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat. 

Actualul şef al CJ Sibiu nu ştie dacă acţiunea DNA îl vizează pe fostul preşedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care şi-a pierdut mandatul înainte de termen. În perioada 2014-2015, de când provin actele verificate de DNA, vicepreşedinte al CJ Sibiu era şi liberalul Marcel Luca, actual vicepreşedinte şi în mandatul liberalului Constantin Şovăială. Întrebat dacă vicepreşedintele Marcel Luca a fost chemat de procurorii DNA miercuri, să dea explicaţii, preşedintele CJ Sibiu a spus: „Este în Suedia împreună cu colegii mei într-o misiune de prietenie, de colaborare. Ei vin mâine. Dânsul nu este aici.” 

Imaginea CJ Sibiu este afectată, crede preşedintele instituţiei, de acţiunea DNA. Întrebat dacă descinderea DNA afectează imaginea CJ Sibiu, Şovăială a declarat: „Nu pot să spun că nu.” 

————–

Procurorii anticorupție efectuează, miercuri, cinci percheziții în județul Sibiu, într-un dosar de corupţie, comise în perioada 2014 – 2015. 

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc la Consiliul Județean Sibiu și la patru firme, suspectate de achiziții publice nelegale la prețuri supraevaluate. Prejudiciul este de peste 130.000 lei. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu. 

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă