17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții DNA la HCM Baia Mare și la Primăria Baia Mare, într-un...

Percheziții DNA la HCM Baia Mare și la Primăria Baia Mare, într-un dosar de corupție. Directorul unui club sportiv, sub control judiciar

UPDATE 2 octombrie: Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este urmărit penal, de procurorii DNA Cluj, pentru abuz în serviciu.

—-

UPDATE 18.50: Liviu-Ioan Bala, director executiv al clubului H.C. Municipal Baia Mare, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile de procurorii anticorupție. 

El este acuzat de abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și la evaziune fiscală, toate în formă continuată. 

Citește și: Directorul unui club sportiv din Baia Mare, sub control judiciar

—-

UPDATE 13.00: Procurorii anticorupție ar fi ridicat actele contabile ale clubului și mai multe acte de la Primărie, iar mai multe persoane au fost duse la audieri. Prejudiciul se ridică la peste 1 milion de lei.

Trei percheziţii sunt la cluburile sportive din Baia Mare.

—-

Procurorii anticorupție efectuează, joi, 12 percheziții la echipa de handbal HCM Baia Mare, precum și la Primăria Baia Mare, într-un dosar de corupție, conform unor surse judiciare. Faptele vizate sunt din perioada 2014-2015. 

Totodată, procurorii fac percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme. 

Directorii HCM – directorul executiv Liviu Bala și directorul sportiv Daniel Kotecz –  ar fi încercat să acopere un prejudiciu cauzat bugetului clubului, care ar fi fost devalizat chiar de Primărie. Clubul HCM Baia Mare este susținut din fonduri locale. Vizat de percheziții ar fi și primarul Cătălin Cherecheș. 

 

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă