10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziții DNA la patru SPITALE mari din București. Managerul Spitalului Bagdasar...

UPDATE. Percheziții DNA la patru SPITALE mari din București. Managerul Spitalului Bagdasar Arseni a fost reținut

Procurorii DNA fac, joi dimineață, percheziții în birourile managerilor a patru spitale din Capitală. Oamenii legii fac verificări cu privire la achizițiile făcute de aceste spitale.  Ar fi vorba despre un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro, transmit surse judiciare. 

UPDATE 18.00Managerul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” a fost adus cu mandat, joi, la Direcția Națională Anticorupție.  Dan Nicolae Straja va fi audiat de procurorii anticorupție în dosarul în care au fost efectuate percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice..

UPDATE 16.47. Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Bagdasar Arseni a fost reținut pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Păltineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul  Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie  „Ana Aslan”,  în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei.

 Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 12.11. Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Bagdasar Arseni a fost adus cu mandat la DNA, în urma poerchezițiilor făcute la sediul unității spitalicești.

UPDATE 11.00. Biroul managerului Spitalului” Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltinean este verificat de procurorii DNA. Anchetatorii au ajuns și la Spitalul ”Alexandu Obregia” , potrivit Digi24.

Sunt vizate Institutul Clinic Fundeni, în biroul managerului — dr. Carmen Orban şi în cel al Emiliei Grigore; la Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, în biroul managerului — conf. dr. Dan Nicolae Straja şi biroul şefului de Serviciu Anatomie — Patologică — dr. Mădălina Gabriela Radu; la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu, iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, în biroul Elenei Postolache — şef laborator şi în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii.

Citește și: Spitalele, „curățate“ 
de zeci de milioane de lei

O persoană a fost deja adusă la audieri la sediul DNA.

De altfel, joi dimineață, DNA  face ”percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”.

Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni a declarat pentru Digi24 că la ea în birou nu este nicio percheziție și că nu știe de nicio percheziție.Orban a mai spus că i s-a solictat în diverse rânduri informații din partea organelor statului. Aceste informații se referă la pacienți și medici. Cei care solicită sunt poliția, procurorii, dar și alte instituții aole statului. 

Laurențiu Simion, purtătorul de cuvânt al Institutului Oncologic: ”Până în urmă cu zece minute, când am verificat eu nu făcea nimeni percheziții”. Reprezentantul instituției spune că s-a pus la dispoziția informațiile și documentele solicitate de autorități.

-știre în curs de actualizare-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă