16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSuspiciuni de fraudă electorală la Primăria Sectorului 5. Vanghelie: Nici măcar DNA...

Suspiciuni de fraudă electorală la Primăria Sectorului 5. Vanghelie: Nici măcar DNA nu mai poate opri candidatura mea

UPDATE 12.36: Marian Vanghelie a ajuns la sediul partidului. El a spus că a vorbit cu procurorii DNA dar că nu știe care este calitatea lui în acest dosar. 

”Înțeleg că DNA a venit să verifice listele cu semnături pentru candidatul Marian Vanghelie. Conform Constituției României, nici măcar DNA nu mai poate opri candidatura mea. Pau eu ca un om intimidat? Am strâns aproape 9.000 de semnături pentru partid. Este o nouă formă de intimidare din partea colegilor din partid. Știam că o să fiu intimidat. Este o minciună. Nu mi s-a dat nicio listă. Am colegi din Consiliul local care au strâns semnături prin sindicate și prin școli. Am foarte mulți oameni din Învătțîmânt care spun că vor veni la DNA să facă miting. Sectorul 5 e cu mine”. 

Marian Vanghelie mai spune că dacă pe Piedone au reușit să-l retragă, pe el nu vor reuși să facă acest lucru.

”Indiferent de ce tipuri de dosare încearcă să mi se facă, Marian vanghelie va candida la funcția de primar. oamenii vor să mă voteze chiar dacă sunt arestat. Voi face campanie din arest pe Facebook”, mai spune Vanghelie.

—–

UPDATE 12.28: O parte din angajații Primăriei Sectorului 5 au creat baze de date paralele cu cetățenii din Sector. Persoanele din aceste baze care participau la evenimente politice erau răsplătite cu mese la restaurant, excursii și chiar telefoane mobile, susțin surse judiciare. 

Citește și: AEP: Fără bannere, corturi, şepci sau găleţi electorale

UPDATE 12.00: Surse judiciare spun că procurorii fac percheziții și la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, partid condus de Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5. Se pare că este vorba despre listele de semnături obținute de Marian Vanghelie pentru candidatura sa.

Citește și: Marian Vanghelie, al doilea dosar de corupție: Cum să nu rămân în cursa pentru Primărie?

Funcționarii din DGASP au fost implicați în strângerea de semnături. Conform surselor judiciare, pe listele electorale se regăsesc persoane aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap.

Mai mult, anchetatorii spun că funcţionari din cadrul DASP ar fi pretins și primit bani pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, în condițiil eîn care solicitanții nu îndeplineau condiţiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor.

Numele, prenumele, CNP-urile și adresa de domiciliu ale solicitanților respectivi ar fi ajuns în baza de date pentru listele lui Vanghelie. 

UPDATE. 11.40: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei ar fi vizată de anchetă.

Citește și: Alegeri locale 2016. De unde se pot finanța partidele și candidații

—-

Procurorii DNA fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016.

Anchetatorii ridică mai multe documente care ar putea fi folosite drept probe.

Astfel, în cursul zilei de 06 mai 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
 

 

 

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă