19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDNA ridică 6.000 de dosare de retrocedări de case de la Primăria...

DNA ridică 6.000 de dosare de retrocedări de case de la Primăria Timișoara

Procurorii DNA ridică, marți, circa 6.000 de dosare de retrocedări/vânzări de case de la Primăria Timișoara, într-un dosar ce vizează retrocedări de case pe Legea 112/1995, spun surse judiciare.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a precizat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, că oamenii legii ridică documente, înscrisuri și nu oameni.

”În momentul de față se desfășoră o percheziție în cadrul anchetei DNA la nivelul țării. Echipa care face percheziți a avenit să ridice documente, înscrisuri, și nu persoane. Se ridică tot ce se consideră interesant pentru anchetă, începând din 1996 și până în prezent. Vreau să precizez din start că în mandatul meu nu s-a întâmplat absolut nimic, și în plus, mai precizez că eu însumi am cerut să se facă investigații privind toate trecerile din avuția publică în proprietatea privată a persoaneleor și firmelor chiar. Nu au fost presiuni asupra mea (n.r. din partea clanurilor mafiote). Eu m-am ales cu o amendă pentru că s-a considerat că sunt rasist, ceea ce e absolut aberant. Acum reprezentanții unui asemenea clan, după ce mi-au făcut plângere penală, vin și atacă decizia procurorilor de a nu începe urmărirea penală, dar eu nu am făcut conexiuni că ar vrea să mă înmoaie”, a spus primarul Nicolae Robu.

Citește și: Primarul Timișoarei: Procurorii DNA ridică înscrisuri, nu persoane

Și fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a avut o poziție cu privire la descinderile DNA de la sediul Primăriei. În acest context, el a declarat că el știe că totul s-a făcut legal.

”Nu știu ce să vă spun, habar nu am, nu am ce declarații să vă dau. Eu știu că tot ce s-a făcut, s-a făcut legal. Întrebați-i pe cei care suțin altceva”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

Printre beneficiarii acestei legi se numără magistrați, procurori, politiști, dar și mai multe familii de rromi care au beneficiat de mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga, din Timișoara.

Unul dintre cei care au beneficiat de o astfel de locuința este Vasile Bic, actualul prim-procuror al Tribunalului Timiș. Acesta și-ar fi cumpărat locuința cu patru camere și dependințe cu incredibilă sumă de 85 de milioane de lei vechi, adică 8.500 de lei noi.

Pentru această ar fi plătit un avans de 24,5 milioane de lei vechi, apoi o rată lunarムde 962 de lei vechi. Achiziția locuinței de către prim-procurorul Tribunalului Timiș a mai fost anchetată, însă dosarul fusese clasat.

 

<![CDATA[<![CDATA[www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/flowplayer';document.write('’ + ‘ript>’);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(” + ‘ript>’);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_auto/9393f7b703b470ae560f082e24a99f2f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));]]]]>]]>

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă