10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții DNA la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Percheziții DNA la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, marți, o percheziție la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, într-un dosar cu fonduri europene, potrivit guvernatorului Deltei, Grigore Baboianu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acţiunea procurorilor este prima de acest gen din ultimii 12 ani, la sediul ARBDD, și ar viza modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de instituţia publică din subordinea Ministerului Mediului pentru accesibilizarea unor canale din Rezervaţie blocate din cauza aluviunilor. Valoarea proiectului este de aproximativ nouă milioane de lei.

„Este o acţiune a DNA în legătură cu un proiect finanţat din fonduri POP (Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, n. red.) prin FLAG (Grupul local de pescărie durabilă, Fisheries Local Action Group, n.red)”, a declarat presei guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu. 

În contextul unui bilanţ al FLAG Delta Dunării, o entitate juridică formată din actori publici şi privaţi care în exerciţiul financiar 2007-2013 a avut la dispoziţie aproximativ 21 de milioane de euro, conducerea asociaţiei a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că ARBDD a accesat fonduri europene, dar nu a făcut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice şi decolmatarea unor canale. Valoarea totală a acestor două proiecte era de aproximativ 11 milioane de lei. 

În aceeaşi lună, guvernatorul de la acea vreme a Deltei, Lucian Simion, a declarat că lucrările de decolmatare a unor canale din Rezervaţie au fost efectuate în proporţie de 50%, banii necesari derulării acestora fiind asiguraţi din fonduri guvernamentale în baza solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Tulcea adresată Guvernul României. 

Executivul a aprobat în luna august a anului trecut o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuţia în regim de urgenţă a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri. Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crişan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina şi Razim-Sinoe. Lucrările de decolmatare a canalelor din Deltă vizează asigurarea accesului în localităţile izolate din Rezervaţie, precum şi asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă. 

FLAG Delta Dunării a pus la dispoziţia comunităţilor izolate din Delta Dunării aproximativ 21 de milioane de euro în exerciţiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeană pentru o zonă piscicolă din Uniune. 

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă