10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziţii DNA la sediul Cancan TV, într-un dosar de trafic de influenţă...

Percheziţii DNA la sediul Cancan TV, într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. Printre persoanele vizate, Orlando Valache și Radu Budeanu

Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la firma Cancan TV SRL, într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai ziarului, dar şi politicieni. 

Între persoanele vizate de anchetă, se numără omul de afaceri Radu Ioan Budeanu, fondatorul Cancan, și proprietarul trustului de presă Cancan, și Orlando Valache, acționar principal al Cancan TV. Conform unor surse neconfirmate de DNA, de anchetă ar fi vizat și Adrian Artene, care a preluat afacerea de la Budeanu. 

Orlando Valache va fi audiat miercuri. Inițial, el era martor în acest dosar, dar statutul său juridic se poate schimba în suspect sau inculpat, în cazul în care se iau măsuri preventive dacă nu a denunțat toate faptele.  În circuitele de spălare de bani, ar fi implicată și firma Romprest, care aparține omului de afaceri Florian Walter, fost Bușcă, conform surselor Rl. Florian Walter a fost adus în țară în luna iulie, în baza unui mandat de arestare internațional, el fiind cercetat pentru fraudă și evaziune fiscală. 

Totodată, între societățile unde se fac percheziții, se numără și un SC cu capital de stat, al cărei nume nu poate fi divulgat, însă se poate interpreta că această societate ar fi ”sposorizat” Cancan TV. 

Descinderea de la sediul redacţiei Cancan din sectorul 1 al Capitalei face parte dintr-o serie de 20 percheziţii, în legătură cu fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani comise în perioada 2011 – 2012, în care ar fi implicaţi politicieni şi patroni de presă. De asemenea, sunt vizate şi alte firme, cabinete de avocatură şi persoane fizice, potrivit surselor menţionate.

Radu Ioan Budeanu i-a vândut trustul Cancan, care conține site-ul și o emisiune TV, directorului editorial Adrian Artene, în ianuarie 2015. 

În urmă cu 10 ani, Radu Budeanu prelua ziarul Averea, pe atunci o publicație cu profil financiar, unde Adrian Artene era redactor-șef adjunct. Budeanu a transformat cotidianul într-un tabloid și, un an mai târziu, i l-a vândut lui Dinu Patriciu (care rebranduia titlul în Click). După vânzarea Averea, Adrian Artene a rămas în echipa lui Radu Budeanu. În 2007, Radu Budeanu lansa cotidianul tabloid CanCan, cu Artene redactor-șef. În august 2013, Cancan își închidea ediția tipărită, conform Paginademedia.ro. 

—–

Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la firma Cancan TV SRL, într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai ziarului, dar şi politicieni. 

 

După finalizarea percheziţiilor, vor fi aduşi la audieri cei implicaţi în dosarul de corupţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă