12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Managerul Spitalului Socola, REȚINUT în dosarul privind angajări ilegale. Fostul șef...

UPDATE: Managerul Spitalului Socola, REȚINUT în dosarul privind angajări ilegale. Fostul șef al Serviciului Achiziții, ARESTAT

UPDATE:  Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Lucian Burlea, reţinut într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziții, a fost pus sub control judiciar, iar Sebastian Popa, fost șef al Serviciului Achiziţii, a fost arestat pentru 30 de zile în acelaşi dosar. 

——-

UPDATE: Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a fost reținut în dosarul privind angajări ilegale, după aproape 12 ore de audieri.

Procurorii anticorupție au emis, marți seară, după aproximativ 12 ore de audieri, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Lucian Burlea, în dosarul privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

În același caz, a mai fost audiat la sediul DNA și Sebastian Popa, fost director al Serviciului de Achiziții de la Institutul Regional de Psihiatrie Socola, el fiind de asemenea reținut de procurori.

——

UPDATE: Managerul Institututului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Lucian Burlea, a fost ridicat, marţi, de mascaţi, din sediul instituţiei şi condus la audieri la sediul DNA Iaşi, după ce în cursul dimineţii au avut loc percheziţii în mai multe birouri ale unităţii medicale, relatează Mediafax.

———

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, marți, percheziții la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iași, într-un dosar care vizează achiziții publice frauduloase și angajări ilegale, informează un comunicat remis de DNA.

Potrivit DNA, percheziţiile de marţi făcute de către procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al Direcției la două locaţii din municipiul Iaşi, din care una la sediul unei instituţii publice, vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

Surse judiciare afirmă că printre persoanele vizate ar fi şi directorul economic al unităţii sanitare.

În acest dosar, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Iași.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă