9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții în Argeș, într-un dosar de două milioane de euro

Percheziții în Argeș, într-un dosar de două milioane de euro

Polițiștii efectuează, luni, nouă percheziții în Argeș, într-un dosar de conflict de interese și abuz în serviciu, cu un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro, informează Mediafax.

Printre imobilele percheziţionate de anchetatori este şi locuința șefului centrului operațional care se ocupă cu extinderea rețelelor CEZ în județul Argeș, Ștefan Frântu, cercetat pentru conflict de interese și abuz în serviciu, conform unor surse judiciare.

Ştefan Frântu este suspectat că a sprijinit o societate comercială care îi aparţine să obțină contracte pentru lucrări de instalații electrice în județului Argeș. Firma controlată de directorul din cadrul CEZ nu ar fi plătit impozitul pe profit.

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la sediul firmei controlate de Frântu.

Alături de Frântu, în dosar este suspectată o altă persoană, au precizat sursele citate.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA, care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte județe, respectiv Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii – CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă