12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții în Argeș. Cum a prejudiciat un bărbat statul cu 1 milion...

Percheziții în Argeș. Cum a prejudiciat un bărbat statul cu 1 milion de lei

Polițiștii din Argeș efectuează, miercuri dimineața, cinci percheziții la trei la sedii şi societăţi comerciale și la domiciliile a două persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1 milion de lei. 

Astfel, polițiștii cercetează o persoană bănuită de evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse. Bărbatul este bănuit că, în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi majorat nejustificat în declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, având drept consecinţă diminuarea bazei impozabile şi implicit impozitul pe profit.

De asemenea, acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii de la salariaţi. Totodată, bărbatul este bănuit că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează.

Citește și: PARADOX. Fiscul din Slobozia, în vizorul autorităților, pentru EVAZIUNE FISCALĂ

În același timp, poliția din Ialomița efectuează percheziții la sediul ANAF din Slobozia și în alte patru locații, tot într-un dosar de evaziune fiscală, în care administratorii unor societăți comerciale sunt bănuiți că au prejudiciat statul cu 2 milioane de lei. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă