15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții în Argeș, într-un dosar de CORUPȚIE. Directorul adjunct al sucursalei Hidroelectrica,...

Percheziții în Argeș, într-un dosar de CORUPȚIE. Directorul adjunct al sucursalei Hidroelectrica, REȚINUT

 

UPDATE: Directorul adjunct al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, Octavian Florian Oprea, a fost reținut, miercuri, întrucât este acuzat de abuz în serviciu și luare de mită,

UPDATE: Procurorii DNA Piteşti fac, miercuri, percheziţii în judeţul Argeş, la o sucursală a Hidroelectrica din Curtea de Argeş, la Centrala Hidroenergetică CHE Noapteş şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011-2012. 

De asemenea, se mai fac percheziții la  SC FILIALA PENTRU REPARAȚII ȘI SERVICII HIDROSERV CURTEA DE Argeș SA și la locuințele suspecților Filoftia Oprea, Octavian Florian Oprea, Ștefan Vulparu și Florin Nicolae Stoian. 

La nivelul sucursalei HIDROCENTRALE Curtea de Argeș și SC Filiala pentru reparații și servicii HIDROSERV Curtea de Argeș SA s-au atribuit contracte de achiziţii de bunuri şi servicii şi execuţie a unor lucrări privind implementarea sistemelor de monitorizare şi diagnosticare a diverşi parametrii destinaţi punerii în siguranţă a instalaţiilor tehnologice.

De asemenea, la nivelul sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş contractele au fost atribuite cu încălcarea procedurilor interne, contractele fiind atribuite unor societăţi controlate chiar de conducerea ori salariaţi ai celor două societăţi ori persoane apropriate acestora.

Astfel, Octavian Oprea, directorul adjunct tehnic al sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş ar fi păgubit cu 637.088 lei patrimoniul Societății comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale HIDROELECTRICA SA BUCUREȘTI, prin atribuirea nelegală a unui contract. Oprea a acceptat promisiunea și a primit de la Ștefan Vulparu, asociat în cadrul SC ASNET TELECOM SRL Curtea de Argeş – pe care în fapt o controla, suma de 164.505 de lei.

Provenienţa reală a banilor ar fi fost ascunsă prin achiziţionarea autoturismului MERCEDES GLK 4 MATIC pe numele mamei sale, Filoftia Oprea, operaţiune realizată în urma unor acţiuni de ascundere şi disimulare a originii ilicite prin transferuri bancare repetate, realizate fără vreun titlu legal, au arătat surse judiciare. 

Contractul atribuit nelegal de Oprea a fost pentru lucrările privind implementarea unui sistem centralizat de baze de date şi vizualizarea de parametrii offline pentru sistem online, monitorizare şi diagnosticare mărimi mecanice HA  CHE Noapteş și implementarea unui sistem online monitorizare şi diagnosticare mărimi mecanice HA – CHE Noapteş. 

——

Procurorii anticorupție efectuează șapte percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, suspectate de corupție, potrivit unui comunicat DNA. 

Astfel, procurorii DNA Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada  2011 – 2012.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...
Ultima oră
Pe aceeași temă