12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPercheziţii în Bihor și în Arad, la traficanţi de migranţi

Percheziţii în Bihor și în Arad, la traficanţi de migranţi

Poliţiştii din Oradea şi procurori DIICOT fac, luni, 16 percheziţii – 12 în judeţul Bihor şi patru în Arad – la domiciliile a 14 persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi, care ar fi racolat cetăţeni sirieni pentru a-i trece fraudulos frontiera în România, informează Mediafax.

Astfel, din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 54 de ani, din Turcia, ar fi iniţiat şi constituit, în acest an, un grup infracţional organizat, împreună cu un bărbat de 43 de ani, din Ungaria, pentru a trafica migranţi şi a-i trece fraudulos frontiera de stat.

La grupare ar fi aderat ulterior nouă bihoreni şi trei arădeni, sprijinind activitatea infracţională sub diferite forme.

Grupul infracţional organizat era structurat astfel încât fiecare membru avea un rol în desfăşurarea activităţilor ilegale.

Bărbatul din Turcia, liderul grupării, este bănuit că s-ar fi ocupat de racolarea migranţilor de origine siriană, cărora, prin intermediul unor membri, le-ar fi asigurat transportul şi călăuzirea pe ruta Turcia – Bulgaria – România.

La percheziţii participă şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad, Cluj şi Bucureşti, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă