22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții în București într-un dosar de înșelăciune. OPT persoane au fost reținute

Percheziții în București într-un dosar de înșelăciune. OPT persoane au fost reținute

Polițiștii din București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au destructurat grupare infracțională specializată în înşelăciuni. Șapte persoane au fost reținute.

Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 5 Bucureşti, pentru documentarea activității infracţionale a unui grup format din opt persoane, specializat în comiterea de înşelăciuni imobiliare, cu credite bancare şi la achiziţionarea de mărfuri.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi condus la sediul Poliţiei pe cele opt persoane bănuite şi au ridicat mai multe înscrisuri oficiale, file C.E.C., acte de identitate, acte de firme, adeverințe de venituri, un aparat de confecționat ștampile, precum şi aparatură de calcul.

Din cercetări a reieșit că, în zilele de 8 şi 9 aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi indus în eroare două victime și le-ar fi condus la societăţi comerciale, unde le-ar fi convins să cumpere în rate diverse produse electronice şi electrocasnice, sub promisiunea că acestea vor fi achitate de către primărie.

În realitate, promisiunea era nereală, cei în cauză neavând legătură cu instituţia publică, iar bunurile achiziţionate ar fi intrat în posesia acestora.

De asemenea, membrii grupului sunt bănuiți că, la data de 23 iunie a.c., s-ar fi prezentat la o societate comercială din sectorul 4, unde, declinându-şi în fals calitatea de inspectori şefi în cadrul unei autorități cu atribuții de control, ar fi încercat să achiziționeze mărfuri în valoare de 100.000 de lei, ce urmau a fi achitate cu file C.E.C..

În perioada 11 – 13 iulie, unul dintre bănuiţi ar fi contactat în mai multe rânduri o altă victimă şi, declinându-şi în fals calitatea de inspector în cadrul aceleiași instituții publice, sub pretextul că îi va obţine o locuinţă din fondul locativ de stat, i-ar fi solicitat 5.000 de euro.

Totodată, a reieșit că, în perioada 22 – 23 iulie a.c., una dintre persoanele bănuite, atribuindu-şi în fals calitate de director al unei societăţi comerciale, împreună cu o femeie, membră a grupului cercetat, s-ar fi prezentat la sediul unei societăţi comerciale din sectorul 4, unde ar fi încercat să cumpere mai multe produse de curăţenie, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, pentru care urma să achite cu o filă C.E.C..

 

În zilele de 7 şi 8 octombrie a.c., cei în cauză, recomandându-se în fals ca fiind consilieri în cadrul autorității cu atribuții de control, ar fi indus în eroare reprezentatul unei societăţi comerciale privind achiziţionarea de cantităţi însemnate de legume, a căror contravaloare urma să fie garantată cu o filă C.E.C.

Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiști, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, uz de fals, tentativă la uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declaraţii şi complicitate la fals privind identitatea.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă