13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAprobările pentru construirea microhidrocentralelor pe Râul Alb, verificate de DNA. Acolo, a...

Aprobările pentru construirea microhidrocentralelor pe Râul Alb, verificate de DNA. Acolo, a fost bătut activistul de mediu Gabriel Păun

Procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, vineri, nouă percheziţii în Bucureşti, Hunedoara, Mureş şi Cluj, la sediul mai multor instituţii publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie comise în perioada  2013 – 2015, informează un comunicat remis de DNA.

Printre locaţiile vizate de anchetatori se numără şi Direcţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Ape Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor “Ţara Haţegului”. Astfel, sunt vizate fapte de corupţie privind aprobarea construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb.

“În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara, Mureș și Cluj, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul citat.

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii anticorupţie au solicitat acte referitoare la avizul dat de instituţie pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb, din Munţii Retezat.

Percheziţiile de la Hunedoara survin în contextul în care, în urmă cu o săptămână incidentul dintre activişti de mediu şi reprezentanţii firmei constructoare.

Citeşte şi: Şeful unui ONG, ATACAT cu bâte

Reamintim că zilele trecute, Coaliţia pentru Mediu din România a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta să ia măsuri urgente pentru a garanta securitatea activiştilor de mediu, după cazul de agresiune asupra acestora de la Hunedoara.

Citeşte şi: ONG-urile de mediu cer instituţiilor publice să garanteze securitatea activiştilor

“Incidentele care au avut loc pe malurile Râului Alb, judeţul Hunedoara, în care au fost agresaţi fizic o jurnalistă din Germania şi colegul nostru Gabriel Paun, preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Mediului Agent Green, arată masura în care instituţiile statului român, pe care le conduceţi, îşi îndeplinesc atribuţiile. Acestea nu fac altceva decât să contribuie la menţinerea unui climat mafiot în rândul unor investitori, care reactionează prin metode violente şi care nu consideră să se supună legilor României şi îşi permit orice. Incidentul a avut loc din simpla cauză că membrii societăţii civile documentau construcţia microhidrocentralei de pe Râul Alb, o crimă de mediu, una din multele pe care societatea civilă încearcă să le limiteze, chiar fără ajutorul instituţiilor statului”, se arată în scrisoarea adresată celor doi oficiali de Coaliţia pentru Mediu.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă