15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții în Buzău la suspecți de evaziune fiscală și braconaj

Percheziții în Buzău la suspecți de evaziune fiscală și braconaj

Polițiștii efectuează mai multe percheziții, joi dimineață, în județul Buzău, la sediile unor firme și la persoane suspecte de evaziune fiscală cu material lemnos și braconaj, într-un dosar cu un prejudițiu estimat la  milioane de lei, anunță Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Buzău, agent principal Amalia Călugăru, peste 60 de poliţişti de la Investigarea fraudelor, de la Investigaţii criminale şi Arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu specialişti silvici de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, fac, joi dimineață, 22 de percheziții în judeţul Buzău.

Conform sursei citate, descinderile au loc simultan la sediile mai multor societăți comerciale și la locuințele unor persoane suspectate de evaziune fiscală și braconaj.

”Echipele de control acţionează simultan la sediile a nouă societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere ce au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului. De asemenea, sunt efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice din judeţul Buzău, dintre care zece sunt bănuite de săvârşirea unor infracţiuni silvice şi trei de braconaj cinegetic”, a declarat Amalia Călugăru, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, în perioada 2010 – 2014, administratorii celor nouă firme au expediat peste 22.000 de metri cubi de material lemnos din exploatările desfășurate și din instalațiile de debitare material lemnos operate, înscriind drept destinatari persoane fizice în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor aferente acestor tranzacții dismiulate sub forma unor operațiuni de prestări servicii.

Prejudiciul estimat până în prezent în acest caz este estimat la trei milioane de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit neachitat bugetului de stat.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...
Ultima oră
Pe aceeași temă