13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziții în Capitală şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate...

UPDATE. Percheziții în Capitală şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune şi spălare de bani

UPDATE. Parchetul Capitalei transmite că urmărirea penală în acest caz a început în cursul lunii iulie 2014, iar ancheta vizează 13 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii, prin folosirea mai multe societăţi comerciale, au construit un ”circuit de operaţiuni comerciale nereale prin care au obţinut rambursări de TVA.

”Astfel, suspecţii au achiziţionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revândut fictiv în interiorul grupului de societăţi comerciale controlate, în interval de 3 luni, la preţuri supraevaluate de circa 100 de ori (preţul nefiind achitat în realitate) singurul scop al operaţiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil.

Totodată, suspecţii au înregistrat în documentele contabile operaţiuni comerciale fictive pentru a diminua baza impozabilă şi a crea scriptic o justificare pentru transferurile de capital între societăţile comerciale din grupul de firme controlat şi pentru a deduce TVA colectată din vânzarea succesivă a terenurilor

Prejudiciul produs bugetului de stat, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii fictive, se ridică la suma de circa 160 milioane de lei.

În cauză s-au emis 13 mandate de aducere.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Poliţiştii fac 76 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, la zeci de clinici suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani prin rambursări ilegale de TVA prin firme fantomă, prejudiciul fiind estimat la 68 de milioane de euro, anunță Poliţia Capitalei.

Anchetatorii au descins la 76 de adrese, pentru a pune în executare tot atâtea mandate de aducere, dintre care 13 în Bucureşti şi restul în judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giugiu şi Ialomiţa.

Potrivit surselor citate, ancheta în acest caz vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele vizate sunt suspectate că ar fi înregistrat în contabiliate cheltuieli fictive, prin intermediul unor firme fantomă şi ar fi încasat din rambursări ilegale de TVA 68 de milioane de euro.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că percheziţiile sunt făcute la zeci de clinici Medas.

Conform surselor citate, ancheta în cazul clinicilor Medas vizează achiziţii de produse medicale.

Acţiunea este susţinută de Direcţia Generală Antifraudă şi a fost făcută cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă