30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Primarul din Gheorghieni, reținut de DNA, într-un dosar de corupție și...

UPDATE. Primarul din Gheorghieni, reținut de DNA, într-un dosar de corupție și fals

UPDATE 23:00: Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), a fost reținut, luni seara, de procurorii DNA, pentru corupție.

UPDATE 20:00: Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), a fost dus, luni după-amiază, de către procurori, la Târgu Mureş, unde ar urma să fie audiat la DNA, în urma percheziţiilor de la primărie, din cursul dimineţii, care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este acţionar cu 48%.

Procurorii au refuzat să facă declaraţii, ca şi primarul Mezei Janos, care a plecat din Primărie, împreună cu anchetatorii, fără să fie încătuşat.

UPDATE 10.48: Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, spune că și locuința sa este vizată de perchezițiile DNA și că procurorii l-au întrebat despre societatea Monturist, unde primăria este acționar cu 48%, relatează Mediafax. Edilul a precizat că nu are nici o implicare la această firmă și că este vorba de un denunț care trebuie verificat.

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineață, că procurorii anticorupție se află și la locuința sa, adăugând că i-au fost cerute ”toate actele în legătură cu Monturist”.

”M-au întrebat în legătură cu Monturist – este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu știm ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă și sunt (n.r. – procurorii DNA) la mine, și la primărie, și nu știu pe unde mai sunt, și ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunț, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă și să-l controleze”, a spus primarul.

El a precizat că nu nu este implicat deloc în firma respectivă.

”Este o procedură, este un denunț care trebuie să fie verificat și dânșii procedează corect, așa cum scrie legea, dar n-avem nicio problemă, trebuie totul clarificat”, a adăugat primarul din Gheorgheni.

Procurorii anticorupție efectuează, luni dimineață, cinci percheziții, în Târgu Mureș, la suspecți de corupție și fals, informează Direcția Națională Anticorupție (DNA). Procurorii vizează și o instituție publică, care ar fi primăria unei comune.

”În cursul zilei de 26 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în județul Harghita, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, arată DNA.

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă