22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții în patru județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Fiica șefului Inspecției...

Percheziții în patru județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Fiica șefului Inspecției Fiscale Timiș, suspectată de spălare de bani

UPDATE: Procurorii anticorupție efectuează, joi dimineața, zeci de percheziții la mai multe firme și la domiciliul fiicei șefului Inspecției Fiscale Timiș. Femeia este suspectată într-un dosar de spălare de bani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţii au loc și la locuinţa din Timișoara a adjunctului şefului Inspecţiei Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, Vasile Hurduzeu.

Sursele citate au precizat că ancheta nu îl vizează pe Vasile Hurduzeu, ci pe fiica acestuia, care este contabilă la cel puţin una dintre firmele unde au loc descinderi.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au spus că la Timișoara au loc percheziții și la palatul clanului de romi Novacovici, iar în Mehedinți, la Strehaia, au loc percheziții la palatal clanului de romi Mihai.

Conform aceloraşi surse, membrii celor două familii sunt acționari la patru societăți comerciale care au emis facturi fiscale sub acoperire mărind valoarea cheltuielilor și reducând astfel baza impozabilă.

Sursele citate au mai arătat că cele două familii se foloseau de alte persoane pentru a scoate banii din bănci.

———–

Polițiștii de la  Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) efectuează, marți dimineața, 19 percheziții în Timiș, Alba, Vâlcea și Mehedinți la mai multe persoane, suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, și la sediile firmelor coordonate de acestea. 

Prejudiciul estimat în această cauză este de peste 1.000.000 de euro.

Din cercetările polițiștilor a reieşit că, în perioada 2013-2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) la 4 societăţi comerciale cu sedii declarate in judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operaţiuni sau tranzacţii financiare. Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi pe conturile bancare.

De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...
Ultima oră
Pe aceeași temă