19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Doru Boştină şi fiul său,...

UPDATE. Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Doru Boştină şi fiul său, audiaţi la Parchet

UPDATE: Doru Boştină, împreună cu fiul său au fost ridicaţi de procurorii. Cei doi vor fi audiaţi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

————

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti efectuează, joi dimineaţă,18 percheziţii, în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro, conform unor surse judiciare.

În dosar, este vizat şi avocatul Doru Boştină, conform unor surse din Poliţie.

Persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societățile comerciale care ar fi evidențiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul București", arată Poliţia Română.

În  această cauză vor fi emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind şi avocatul Doru Boştină şi fiul acestuia, conform surselor citate.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţele acestora din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Doru Boştină.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă