13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele ARESTĂRI în gruparea de interlopi care obliga fete să se prostitueze....

Primele ARESTĂRI în gruparea de interlopi care obliga fete să se prostitueze. Printre cei care au apelat la serviciile tinerelor, s-ar afla și DJ Gino Manzotti, un judecător și notabilități

UPDATE 23:10, vineri, 19 iunie  Paul Mânzu, liderul grupării de trafic de persoane de la Timişoara, a fost dat în urmărire întrucât ordonanţa de reţinere a expirat înainte de pronunţarea deciziei privind arestarea preventivă, dar el nu s-a prezentat apoi la Poliţie şi nici nu a fost găsit acasă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Judeţene Timiș, Ancuța Morariu.

UPDATE 22:18, vineri, 19 iunie: Patru din cele cinci persoane reţinute la Timişoara în dosarul de trafic de persoane în care au fost identificate peste 25 de victime minore au fost arestate preventiv de Curtea de Apel, între acestea fiind un poliţist, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, dar şi liderul grupării, Paul Mânzu. 

***

UPDATE 22.07: Cinci persoaneau fost reținute, joi seară, de DIICOT Timișoara, în dosarul de trafic de persoane. În același dosar, alte șapte persoane, între care membrul DJ Project, vor fi cercetați sub control judiciar.

Printre persoanele reținute se numără liderul grupării, Paul Mânzu, precum și Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Năstase, actuala soție a lui Ilie Năstase, dar și polițistul Ovidiu Gâțan, de la Secția 1 Timișoara.

UPDATE 14.57: Judecătorul timişorean Nicolae Aurel Tomuş va fi cercetat sub control judiciar pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului, spun surse judiciare. 

******

O grupare de interlopi din Arad și Timiș, care prindea minore și le obliga să se prostitueze, șantajându-le, a fost prinsă de procurorii DIICOT și trupele speciale ale Poliției. Printre cei care au apelat la serviciile fetelor, se numără un judecător din  Timișoara, medici și avocați din Timișoara, dar și un DJ cunoscut, Gino Mazotti, care face parte din formația autohtonă DJ Project.

Fetele erau DROGATE chiar de clienți, înainte să întrețină relații sexuale cu ele, scenele erau filmate și minorele erau amenințate că înregistrările urmau să ajungă la familii.

Printre clienții rețelei de prostituție și trafic de persoane se află judecătorul timișorean Tomuş Nicolae Aurelian, avocatul Popescu Adrian, de la Baroul Timiş, medicul ortoped Petrescu Horaţiu, de la Spitalul Judeţean Timişoara, susțin surse judiciare.

Cum erau ademenite copilele

Rețeaua era formată din interlopul timișorean Mînzu Paul Vasile,polițistul timișorean Gîţan Ovidiu, Torj Ovidiu, fostul soț al lui Brigitte Năstase, şi Bală Gheorghe, interlopi din Arad. Ei căutau fete între 15 și 17 ani și le racolau minore pe Facebook,prin metoda ”loverboy”, ademenindu-le că pot câștiga bani și că devin importante în fața prietenilor lor. Interlopii expoatau naivitatea și vulnerabilitatea fetelor, au arătat sursele. Proxeneții cereau între 200 și 600 de lei pentru o partidă de sex.

Mai mult, unul din clienți, judecătorul Tomuș a amenințat-o pe una din fete, AB, că va arăta tuturor scenele de sex filmate, când fata a spus că ea nu mai vrea să întrețină relații sexuale cu el.

Persoanele la care se fac percheziții sunt: Mînzu Paul Vasile, Torj Ovidiu, Gîţan Ovidiu, Bală Gheorghe, Tiron Firu, Iacuşi Amarildo Alin, Ardelean Dan Căli,  Handke Giuseppe și Muczi Attila.

Membrii grupării vor fi cercetați pentru constituire și aderare la un grup infracţional organizat, specializat în traficul de minori , proxenetism, pornografie infantilă şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă