12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la 19 puncte de lucru ale unei importante societăți de brokeraj...

Percheziții la 19 puncte de lucru ale unei importante societăți de brokeraj din București

Poliția Capitalei face, joi, 19 percheziții la punctele de lucru ale unei societăți de brokeraj. Este vorba despre 16 percheziții în București și alte trei în Constanța, Ploiești și Făgăraș și vor pune în aplicare un mandat de aducere pe numele patronului societății. Anchetatorii spun că brokerii utilizau programe fără licență. Prejudiciul se ridică la aproximativ 800.000 de euro.

Este vorba despre ”Pintilie Broker de Asigurare”, unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurări de pe piața asigurărilor online din România, înființată în anul 2006 de Alexandru Pintilie, pe atunci student la Academia de Studii Economice.

Compania operează prin prin portalurile www.rca-ieftin.ro și www.asiguratorii.ro, însă niciodată nu a plătit licența pentru programele pe care le folosea la punctele sale de lucru fără să dețină licență de instalare, rulare și folosire a programelor ale căror drept de autor aparțin firmelor producătoare Microsoft și Auto Desk Incorporate. Activitatea firmei s-a derulat din 2010 până în 2014, iar o licență de funcționare valora circa 2.000 euro.

Conform DGPMB, sunt mobilizați 60 de polițiști care efectuează 16 percheziții în București și alte trei în Constanța, Ploiești și Făgăraș și vor pune în aplicare un mandat de aducere pe numele patronului societății.

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă