22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la abatoare şi la evazioniștii din București și Alba. Prejudiciul, două...

Percheziţii la abatoare şi la evazioniștii din București și Alba. Prejudiciul, două milioane de euro

Polițiștii efectuează, miercuri, 11 percheziţii, în București și Alba, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu carne, informează Poliția Română.

Verificările sunt făcute la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la șapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013–martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip „fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă