9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNou dosar de FRAUDĂ cu fonduri europene, la APIA Mehedinţi: Sunt implicați...

Nou dosar de FRAUDĂ cu fonduri europene, la APIA Mehedinţi: Sunt implicați fermieri, medici și funcționari APIA

UPDATE: Mai mulţi primari din Mehedinţi şi angajaţi ai centrului judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ar fi vizaţi în dosarul privind fraude cu fonduri europene, susțin surse judiciare citate de Mediafax.

În acest dosar ar fi implicaţi fermieri care au animale şi culturi în zona de nord a judeţului Mehedinţi, mai mulţi primari, medici veterinari, precum şi funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care au întocmit dosare pentru subvenţii agricole.

Directoarea APIA  a mai spus că nu are nicio implicare în acest dosar şi că anchetatorii urmează să ridice mai multe documente din birourile APIA, aflate la etajul al patrulea al clădirii în care funcţionează Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurarlă Mehedinţi şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Procurorii DNA fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi, precum şi la locuinţele mai multor persoane vizate într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, afirmă surse judiciare, citate de Mediafax.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se află mai multe echipe de anchetatori, iar în jurul orei 7.00 a ajuns şi directoarea APIA, Loredana Gherasimescu. Aceasta a venit cu autoturismul personal, iar întrebată de jurnalişti ce caută anchetatorii, ea a spus că nu ştie, menţionând că a fost chemată la serviciu.

Surse judiciare spun că în paralel în Mehedinţi au loc zeci de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicaţi s-ar afla oameni de afaceri şi medici veterinari.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă