15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la CNADNR și la Prefectura Giurgiu. Subprefectul județului a fost reținut...

Percheziții la CNADNR și la Prefectura Giurgiu. Subprefectul județului a fost reținut de procurori

UPDATE 23,15: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) l-a reținut miercuri, pentru 24 de ore, pe subprefectul județului Giurgiu, Laurențiu Țintea, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu atribuirea unui contract de încasare online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al PCAB, Magdalena Iuliana Olteanu, a declarat că în acest dosar a fost reținută și Marlena Hroniade, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Giurgiu.

——————————————

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității și ai Direcției Operațiuni Speciale efectuează, miercuri dimineața, 14 percheziții, la instituții și firme, precum și la locuințele unor persoane bănuite de uzurparea funcției.

Potrivit Digi24, ar fi vizate Prefectura Giurgiu și la CNADNR. Poliția Română precizează că vor fi puse în aplicare șase mandate de aducere, în vederea audierii lor şi pentru dispunerea de măsuri. 

Surse din cadrul IGPR au precizat, pentru Agerpres, că printre persoanele care vor fi audiate s-ar afla și subprefectul județului Giurgiu, fostul director al Direcției Taxe Locale din cadrul administrației locale, dar și patronii unei societăți, precizează sursele citate.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line. Platforma utilizată ar fi fost acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2,27 milioane de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă