19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Percheziții la comercianți de pui vii și furaje: Aproape 150.000 de...

UPDATE: Percheziții la comercianți de pui vii și furaje: Aproape 150.000 de pui vii, sub sechestru

UPDATE: Aproape 150.000 de pui vii au fost puşi sub sechestru, miercuri, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma a 13 percheziţii organizate în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune, informează Mediafax.

“În urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe raza judeţelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, au fost găsiţi aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu deţineau documente justificative şi care se pare că ar fi provenit din achiziţii efectuate în spaţiul intracomunitar”, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În plus, poliţiştii au ridicat şi documente contabile şi de contabilitate dublă, CD-uri şi unităţi centrale de computer care ar fi fost folosite pentru a ţine evidenţa operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a încasărilor.

————-

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, miercuri, 13 percheziţii, în judeţele Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj și Timiș, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii și furaje, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română.

Citește și: Percheziţii în București și Argeș la psihiatri suspectați de internări fictive pentru bani

Șapte percheziţii sunt efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi șase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul tranzacțiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. 

Citește și: Peste 150 de percheziții la evazioniști. La cât se ridică prejudiciul

O parte dintre achiziții ar fi provenit din spațiul intracomunitar, iar livrările de pui vii și furaje ar fi fost efectuate, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfășurată, doar în perioada mai – iunie, este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

La sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi conduse persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni, în vederea audierii și luării măsurilor procedurale ce se impun.

 

 

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă