23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la Consiliul Local Giurgiu. Achiziţiile pentru modernizarea pieţei centrale, vizate de...

Percheziţii la Consiliul Local Giurgiu. Achiziţiile pentru modernizarea pieţei centrale, vizate de procurori

Procurorii DNA cercetează documente privind modernizarea pieţei centrale din Giurgiu, la Consiliul Local Giurgiu, într-un dosar vizând infracţiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de serviciu, comise  în perioada 2010-2012. Astfel, anchetatorii efectuează, vineri, 12 percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov.

"În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul citat.

Astfel, ancheta vizează modul în care a fost achiziţionată Piaţa centală din Giurgiu, în perioada în care la conducerea Primăriei a fost Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.

Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, el a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

În acest moment, Lucian Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă