11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Șefa Protecţiei Copilului Teleorman, suspectată de DNA că cerea bani pentru...

UPDATE. Șefa Protecţiei Copilului Teleorman, suspectată de DNA că cerea bani pentru adopții. Soția vicepremierului Dragnea a lucrat în instituție până în 2010

UPDATE 17:58: Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopții a precizat, într-un răspuns remis RL, că nu comentează scandalul în care este implicată șefa Protecției Copilului din Teleorman.

”Fiind o anchetă în derulare Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie nu poate exprima o poziţie faţă de situaţia existentă în prezent la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman”, este răspunsul ANPDCA.

UPDATE 10.26: Șefa Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC), Floarea Alesu, este așteptată de procurorii DNA la sediul DGASPC din Alexandria, unde se efectuează percheziții, transmite Agerpres. Ea este acuzată că cerea câte 1.000 de euro de la familii interesate să adopte un copil.

Din investigațiile procurorilor, ea ar fi săvârșit o serie de astfel de fapte în perioada 2005-2012.

Floarea Alesu a declarat, pentru Agerpres, că va sosi în municipiul reședință de județ în aproximativ două ore pentru a da informații cu privire la faptele pentru care este cercetată.

În iulie 2011, ea a fost implicată într-un scandal, după ce un copil aflat în sistem de plasament s-a spânzurat, după ce a fost dat tatălui său. În 2012, mai multe familii au acuzat-o că ar fi declarat adoptabili copii pentru mai multe familii din Turnu Măgurele și Zimnicea, contra unor sume de bani, conform sursazilei.ro.

Conform precizărilor oferite de Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopții României Libere, instituția este condusă de Floarea Alesu din 2006, iar între 2005 și 2006, directori au fost Ionel Marineci și Rodica Miloș.  Tot în cadrul DGASPC Teleorman, a fost angajată și Bombonica Dragnea, ca inspector, din 2007 până în octombrie 2010.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/514118eb62c47e8409f13a290fa81759/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

—-

Procurorii DNA fac joi percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, într-un dosar privind fapte de corupţie, surse judicare declarând că directoarea instituţiei este suspectată că ar fi luat mită pentru copii daţi spre adopţie, scrie Mediafax.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, percheziţiile au loc în municipiile Alexandria şi Roşiorii de Vede, din judeţul Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediul unei instituţii publice.

Percheziţiile sunt făcute într-un dosar în care se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2005-2012 a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat că instituţia la care au loc percheziţiile este Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, mai scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, în anchetă este vizată şi directoarea DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, aceasta urmând să fie dusă la audieri. Directoarea este suspectată că ar fi primit câte o mie de euro pentru fiecare copil dat spre adopţie, au mai arătat sursele judiciare.

DNA a precizat că, în acest caz, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă