12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de...

Percheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de lei

Polițiștii efectuează, miercuri, 12 percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, informează Poliția Română.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la nouă milioane de lei.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu şi Ilfov.

Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă.

Ulterior, banii obținuți erau spălați prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obținute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.         

Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare șase mandate de aducere. 

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă