15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la UMF București pentru achiziții contra șpagă. Vizat, directorul Dan Pahoni....

Percheziții la UMF București pentru achiziții contra șpagă. Vizat, directorul Dan Pahoni. Rectorul Sinescu: “Curtea de Conturi nu a găsit nereguli”

Directorul administrativ de la Universitatea  de Medicină și Farmacie din București, Dan Pahoni, este suspectat de  procurorii de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul ICCJ  de luare de mită pentru contracte/plăți pe achiziții publice.

Sunt vizate și alte cinci persoane. Suspecții sunt urmăriți penal pentru  abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, luare și dare de mită.

Academicianul Ionel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila și președintele Consiliului de Administrație, care aproba achizițiile publice, ne-a declarat: "Sunt în străinătate. Nu știu despre ce e vorba. Știu doar că anul trecut, după verificări, Curtea de Conturi nu a găsit nereguli. Achizițiile sunt propuse și aprobate în Consiliul de Administrație. Nu e vorba de achiziții pe sume mari. După aprobarea în Consiliu, de achiziții se ocupă efectiv cei de la administrativ".

Procurorii fac 31 de percheziții la UMF Carol Davila București și la firmele implicate. 

Între probele procurorilor ar fi interceptări ambientale și telefonice. Din  interceptările făcute în biroul directorului administrativ Dan  Pahoni, ar rezulta că acesta ar fi condiționat încheierea contractelor sau efectuarea de plăți pe lucrări/livrări executate o anumită cotă din valoarea acestora.

Dan Pahoni a fost dus de mascați la biroul său, unde se fac percheziții. De asemenea, se fac percheziții și la domiciliul acestuia, ca și la domiciliile altor persoane suspecte.

Se fac percheziții și la sediile mai multor firme din București și din județele Giurgiu și Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat al Parchetului "Din probele administrate în cauză a rezultat că persoane aflate la conducerea unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti au atribuit contracte de achiziţie publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achiziţiilor publice, unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional".

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

Un semifinalist de Cupa UEFA va antrena la turneul final al Cupei Satelor

Vasilică Cristocea, fotbalist care în sezonul 2005-2006 a ajuns cu Steaua până în semifinalele Cupei UEFA, este unul dintre antrenorii de la turneul final...

O companie privată din SUA va gestiona controlul frontierei de la Rafah după încetarea ostilităților

O companie privată de securitate din Statele Unite(SUA) urmează să preia gestionarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah după încheierea operaţiunii militare...
Ultima oră
Pe aceeași temă