19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Ginerele lui Vasile Blaga, REŢINUT de procurori. Firma de pază a...

UPDATE: Ginerele lui Vasile Blaga, REŢINUT de procurori. Firma de pază a lui Ionuț Rudeanu, cercetată pentru evaziune

UPDATE: Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, a fost reţinut, joi, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

UPDATE: Ionuţ Rudeanu a fost adus, joi, la audieri la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Acest dosar ar avea legătură cu perchezițiile din 2014, care au vizat societatea NEI GUARD.  Mihai Neicu, patronul NEI Guard, a fost seful Directiei de Protocol si Relatii Publice de la Ministerul Transporturilor in timpul mandatului lui Miron Mitrea.

Rudeanu s-a asociat cu Neicu, în 2010.

De-a lungul timpului, firma lui Rudeanu a avut contracte cu CNADNR. În 2012, firma a câstigat contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

Axis Corporate Security a câștigat contracte și cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. După criticile lui Blaga, firma a renunțat la contractul cu CNADNR.

———

Procurorii efectuează cinci percheziţii, joi dimineaţă la firma de securitate a ginerelui lui Vasile Blaga, precum şi la sediile comerciale şi domiciliile mai multor persoane din Bucureşti, Deva şi Buftea. 

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2010-2014, persoanele vizate printre care şi reprezentanţii unei societăţi prestatoare de servicii de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale", se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. 

Ionuţ Rudeanu a cărui firmă, Axis Corporate Security, are contracte cu statul, în special cu CNADNR, dar și cu Muzeul Dacic, prin intermediul Primăriei Deva. Rudeanu este acuzat că nu plătea taxele la stat. Prejudiciul cauzat astfel este de 2,5 milioane de lei. 

Rudeanu ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

În acest dosar sunt cercetate mai multe firme din București şi Hunedoara. Dosarul este instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Axis Corporate Security este o companie înfiinţată în 2009 de Ionuţ Rudeanu şi de mama lui, care acționeaza în domeniul securității private și ai cărei specialiști sunt recrutați din agențiile publice, private sau guvernamentale. 

Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă