15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la firme care au vândut vin de masă, într-un dosar de...

Percheziţii la firme care au vândut vin de masă, într-un dosar de evaziune fiscală. Vinul, un amestec de alcool, arome şi coloranţi

Poliţiştii fac 32 de percheziţii, joi, în cinci judeţe, la firme şi persoane suspectate de evaziune, după ce au vândut mari cantităţi de vin de masă, fără a înregistra operaţiunile comerciale în contabilitate, potrivit Mediafax

De asemenea, din cercetări a rezultat că vinul era obţinut din amestec de alcool, arome şi coloranţi.

Percheziţiile au loc în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Vrancea, 15 fiind la sediile unor societăţi comerciale şi 17 la locuinţele persoanelor suspectate de evaziune fiscală în domeniul producţiei şi comercializării de băuturi alcoolice.

“Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2015, cei în cauză ar fi comercializat importante cantităţi de vin de masă, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Citește și: Percheziții în București alte trei județe. Președintele CJ Suceava Nechifor (PSD), primarii din Fălticeni și Rădăuți, între cei vizați de procurori

În urma verificărilor a rezultat că reprezentanţii firmelor nu ar fi înregistrat documente de evidenţă contabilă pentru cantităţile de vin produse şi vândute, marfa fiind livrată pe bază de avize de însoţire care erau emise doar pentru a justifica provenienţa pe timpul transportului. Prejudiciul produs în acest fel a fost estimat la aproximativ 300.000 de lei.

“Avizele de însoţire ar fi fost distruse de cei în cauză, imediat după efectuarea transportului către clienţi, fiind emise facturi doar către o mică parte dintre aceştia şi la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenienţei în cazul unor posibile controale)”, a precizat Poliţia Română.

Anchetatorii au mai stabilit că vinul nu ar fi fost obţinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de arome, coloranţi şi alcool, concentraţia alcoolică fiind mai mare de 9%.

“Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din ţară, în baza analizelor izotopice constatându-se că produsul nu este conform, în sensul că s-a constatat prezenţa etanolului provenit dintr-o altă sursă decât cea obţinută din fermentaţia naturală a mustului din struguri, iar concentraţia alcoolică este mai mare de 9%”, potrivit sursei citate.

Dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova.

Percheziţiile sunt făcute de 80 de poliţişti, coordonaţi de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă