21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPolițiștii fac percheziții la fabricile clandestine de haine din Voluntari. Ce prejudiciu...

Polițiștii fac percheziții la fabricile clandestine de haine din Voluntari. Ce prejudiciu au produs afaceriștii

Polițiștii ilfoveni efectuează, marți dimineață, nouă percheziții în București și județul Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu produse textile. Prejudiciul in acest dosar este de un milion de euro.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2015, reprezentanții a două societăți comerciale din localitatea Voluntari ar fi comercializat peste 200.000 de produse textile pe care le-ar fi produs, în mod clandestin, în cadrul celor două fabrici pe care le dețineau ilegal”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis Agerpres.

Valoarea bunurilor comercializate de aceștia este de peste patru milioane de euro, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste un milion de euro. Polițiștii au instituit măsuri asiguratorii pentru bunurile celor două societăți comerciale până la concurența sumei de un milion de euro.

De asemenea, 10 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Anchetatorii susțin că fabricile în cauză erau principalul furnizor de produse textile pentru piața de desfacere dintr-un centru comercial din localitatea Dobroești.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov și a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

 

 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă