22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la firme de organizare evenimente din Galați

Percheziții la firme de organizare evenimente din Galați

Poliţiştii din Galaţi au ridicat peste 675.000 de lei, 2.000 de euro şi acte contabile, în urma a nouă percheziţii la firme specializate în organizarea de evenimente festive, precum şi la domiciliile administratorilor acestora, bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. De la una dintre firme au fost confiscate 420 de kilograme de carne şi alte produse, care nu îndeplineau normele igienico-sanitare.

Duminică, poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat nouă percheziţii, la sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate organizarea de evenimente festive, precum şi la domiciliile administratorilor acestora, bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 675.000 de lei şi 2.000 de euro, bani care nu erau evidenţiaţi în registrele de casă ale societăţilor, documente financiar-contabile şi agende prin care se ţinea o evidență paralelă, neînregistrată, a relațiilor comerciale desfăşurate.

De asemenea, de la o societate comercială din municipiul Tecuci, poliţiştii şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi au confiscat 420 de kg. de carne şi alte produse care nu îndeplineau normele igienico-sanitare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în perioada 2012-2014 urmează a fi stabilit de specialişti ai Direcţiei Naţionale Antifraudă detaşaţi pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Cele mai citite

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...
Ultima oră
Pe aceeași temă