12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Aproape 30 de suspecţi, audiați de DIICOT într-un dosar de fraudă...

VIDEO. Aproape 30 de suspecţi, audiați de DIICOT într-un dosar de fraudă cu legume şi fructe

Procurorii DIICOT audiază 28 de suspecţi într-un dosar de evaziune fiscală cu legume, fructe şi produse intracomunitare, între care şi doi funcţionari ANAF de la Direcţia Mari Contribuabili, care ar fi favorizat activitatea membrilor grupului.

Anchetatorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare precum şi a mai multor mărfuri perisabile şi autoturisme de lux, dar şi pe imobile.

Procurorii au efectuat, miercuri dimineață, 46 de percheziţii în cadrul operaţiunii de destructurare a unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Prin activitatea infracţională desfăşurată de membrii grupului în perioada 2013 -2014, constând în efectuarea de achiziţii intracomunitare şi importuri de legume-fructe din state ne-membre UE, utilizând societăţi comerciale interpuse, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, a fost creat un prejudiciu de 108 milioane de lei, respectiv aproximativ 24 de milioane de euro.

Din probele administrate în dosar rezultă că în actele contabile ale firmelor implicate au fost evidenţiate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Legumele şi fructele achiziţionate din state ale Uniunii Europene şi din state ne-membre, precum Trucia, prin societăţi comerciale interpuse a fost tranzacţionată angro succesiv prin mai multe societăţi comerciale, fiind create circuite economice frauduloase, cu scopul sustragerii beneficiarilor reali de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul consolidat al statului.

În lanţul infracţional au fost folosite şi societăţi comerciale care nu au avut niciodată angajaţi, cu sedii declarate fie în cadrul unor birouri de avocatură, fie la adrese unde se află doar terenuri virane, service-uri auto ori garaje.

În cauză se fac investigaţii cu privire la posibila implicare în activitatea infracţională a doi funcţionari din cadrul ANAF de la Direcţia Mari Contribuabili, care ar fi favorizat activitatea membrilor grupului infracţional organizat, mai arată anchetatorii DIICOT.

Dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării formulate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, procurorii DIICOT Bucureşti dispunând până în prezent începerea urmăririi penale faţă de 28 de persoane – cetăţeni români, turci şi arabi – suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/5af6b7c0da1fc90c8f69f85bc1689632/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă