15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Primarul comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, a fost reținut pentru...

UPDATE. Primarul comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, a fost reținut pentru trafic de influență. Chițoiu neagă implicarea în dosar

UPDATE.  Secretarul General al PLR, deputatul Daniel Chițoiu, neagă implicarea în cazul primarului comunei Izvoarele din județul Giurgiu, Alin Bănică Stanciu

„În urma unor informaţii apărute în mass-media, resping orice implicare a numelui meu în cazul primarului comunei Izvoarele din județul Giurgiu, Alin Bănică Stanciu. Nu am cunoștință sau vreo legătură cu acțiunile menționate în mass-media, în care este alăturat numele meu. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament.

Alin Bănică Stanciu este, într-adevăr, unul dintre primarii din colegiul de deputat pe care îl reprezint în Parlamentul României. Totodată, în calitatea de membru al unui partid politic și de primar, este normală participarea sa la campania electorală. În egală măsură trebuie precizat că nu a existat niciun fel de demers care să susțină implicarea numelui meu în acuzațiile la care se face referire în presă.

Când ești ministru sau ocupi o funcție de demnitar sunt mulți cei care se pot lăuda că au avut diverse intervenții. Astfel de intervenții nu au existat. Consider că nu este deontologic pentru informarea corectă a opiniei publice să fiu implicat de către mass-media într-o astfel de situație”, a afirmat Daniel Chițoiu.

UPDATE. Primarul Alin Stanciu a fost reținut. El urmează să fie dus în Arestul Poliției Capitalei.

UPDATE. Primarul comunei Izvoarele – Giurgiu, Alin Stanciu, a fost adus joi la DNA, fiind suspectat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezenţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.

Alin Stanciu a fost adus cu o maşină la Direcţia Naţională Anticorupţie, în jurul orei 12.00, după ce anchetatorii au percheziţionat locuinţa acestuia şi sediul Primăriei comunei Izvoarele, informează Mediafax.

—-

Trei percheziți au loc, joi dimineață, în Giurgiu. Procurorii DNA fac verificări și la Primăria Izvoarele, judeţul Giurgiu, şi la locuinţa primarului Alin Stanciu, într-un dosar în care edilul este suspectat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut 200.000 de euro pentru a interveni la reprezenţi ai ANAF, după un control la Avicola Crevedia.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit surselor judiciare, în perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, în urma căruia s-a stabilit că firma are obligații fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentară, dobânzi sau majorări de întârziere și penalități, arată Mediafax.

În vara anului 2013, Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, asociat şi, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia să o prezinte unei persoane "influente", care să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL și având "relații și influență" pe lângă ministrul liberal al finanțelor publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.

La o a doua întâlnire, care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiți în aceiași zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcția Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.

În aceiași zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, în prezenţa omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimişi de Rami Ghaziri și Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, şi care are calitatea de denunţătoare în cauză.

Alin Stanciu Bănică a fost şeful echipei de campanie al lui Daniel Chiţoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă