8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la Hexi Pharma și la spitalele implicate în scandalul dezinfectanților diluați....

Percheziții la Hexi Pharma și la spitalele implicate în scandalul dezinfectanților diluați. Ce caută poliția economică

UPDATE 17.35: Ofițerii de poliție judiciară din cadrul IGPR și procurorii din cadrul Parchetului General au ridicat probe și înscrisuri  din 25 de spitale, din 24 județe și din București. Spitalele de unde s-au ridicat documente sunt din județele:  Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, a anunțat, sâmbătă după-amiază, PICCJ. 

UPDATE 14.30. O reprezentantă a firmei Hexi Pharma a declarat, sâmbătă, că este bine că au venit anchetatorii să facă investigații deoarece trebuia să iasă la lumină adevărul. Mai mult, reprezentanții companiei consideră că ”pacienții au fost în siguranță”. 

UPDATE 14.20. Toate documentele referitoare la contractele existente între Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Hexi Pharma, precum şi recipientele cu dezinfectanţi furnizate de respectiva companie, rămase nefolosite, au fost ridicate sâmbătă de poliţişti. 

UPDATE 14.05: Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat că poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice au ridicat probe şi înscrisuri referitoare la modul de achiziţionare a dezinfectanţilor de către unitatea sanitară, potrivit Agerpres

—-

Polițiștii au descins, sâmbătă dimineață la Sediile Hexi Pharma, firmă implicată în scanadul dezinfectanților diluați. Au fost verificate punctele de lucru. În acest moment, poliția caută acte contabile și contracte ale societății. 

Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma și reprezentanți ai Ministerului Sănătății participă la percheziții.

Citește și: DIICOT a refuzat o plângere la adresa patronului Hexi Pharma. Vezi motivul respingerii

Anchetatorii vor ridica și probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia.

Surse judiciare au confirmat pentru Rl că se fac percheziţii şi acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Citește și: Ce legătură există între SRI și compania Hexi Pharma

Tot sâmbătă dimineața, poliția economică și reprezentanți ai Ministerului Sănătății fac verificări la spitalele din Capitală şi din ţară unde au fost găsite probe neconorme pe dezinfectanţi.

Citește și: UPDATE. Anchetă în cazul dezinfectanților diluați. Parchetul General a început UP, în cauză. DIICOT explică de ce nu a investigat o plângere împotriva patronului Hexi Pharma

25 de spitale, acuzate de zădărnicirea combaterii bolilor

Este vorba despre 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, de unde ridică probe şi înscrisuri, într-un privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.

”La data de 7 mai poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din ţară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., desfăşoară o acţiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de  zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii”, transmite IGPR.

 Sunt efectuate descinderi la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe.

La activități participă 152 polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

Ancheta se face sub coordonarea Parchetului General.

-Știre în curs de actualizare-

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă